11 JUNI 2021

RONDE VAN MARKELO


Helaas is de organisatie genoodzaakt de jaarlijkse wielerronde voor 2021 af te gelasten. Daarentegen wil de Stichting Wielersport Markelo samen met Wieler Tourclub Markelo een MTB evenement organiseren zodra het coronabeleid daar mogelijkheid toe geeft. Zo goed als alle MTB evenementen zijn het afgelopen halfjaar afgelast. Wij hebben in Markelo één van de mooiste parcours van Nederland beschikbaar en willen zodra het kan de tocht die gepland stond in december 2020 alsnog organiseren. Nadere informatie volgt op korte termijn hierover.

De wielerronde van Markelo vindt jaarlijks plaats in juni. Vanwege corona is er helaas in 2020 en 2021 geen wielerronde.

Informatie over de wielerronde van 2019:
In 2019 vond de wielerronde van Markelo noodgedwongen op een ander parcours plaats. Voorgaande jaren was de Ronde letterlijk een Rondje om de Kerk. Door onder andere de werkzaamheden aan de Pr. Beatrixstraat en de (tijdelijke) verhuizing van OBS de Zwaluw naar het Beaufortplein was de organisatie genoodzaakt een ander parcours te zoeken. Men is er in geslaagd een zeer selectief parcours te vinden met oa de Markeloseberg er in opgenomen.

Amateurs / Junioren omloop 60 km
De amateurs zijn op zaterdag 15 juni 2019 om 15.30 uur gestart aan de Schoolstraat.

Decathlon Dikke Banden Race
Om 18.15 uur kreeg de lokale basisschooljeugd de kans om mee te doen aan de Decathlon Dikke Banden Race.
Deze wedstrijd is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar en wordt op de dag van de Ronde van Markelo georganiseerd. In deze race doe je mee op een normale fiets, mountainbike of crossfiets met goede opgepompte banden van minimaal 28 millimeter breed. En niet onbelangrijk: de remmen moeten wel doen. De winnaars van de race in Markelo mogen het later tegen andere winnaars opnemen tijdens de landelijke finaledag.
Het parcours in Markelo loopt dit jaar vanwege de verplaatste start en finish van de Ronde van Markelo ook iets anders dan voorgaande jaren. De start is op de Schoolstraat waarna het parcours langs de brandweerkazerne en via het Burgemeester de Beaufortplein op de Schoolstraat zal eindigen. Inschrijven in verschillende leeftijdscategorieën kan via de inschrijvingswebsite van de KNWU. Daarnaast kon ter plekke op 15 juni tot 17:45 uur worden ingeschreven bij de start aan de Schoolstraat.

Recreanten funklasse
Om 17.15 uur zijn de Recreanten gestart in de funklasse. Inschrijven voor deze klasse kon tot zaterdag 16:45 uur bij de Haverkamp. Deelname vanaf 16 jaar.

2 Mile Mountainrun Markelo
Op zaterdag 15 juni 2019 organiseerde Wielerstichting Markelo de eerste editie van de ‘2 mile Mountainrun Markelo’. Deze loopwedstrijd ging deels over de Markeloseberg over een afstand van 2 Engelse mijlen, ofwel 3,2 kilometer. Daarmee was de loop uitstekend geschikt voor zowel de beginnende hardloper als de gevorderde loper. Om 19.00 uur was de start van de wedstrijd, die over twee ronden van 1,6 kilometer ging.
De ‘2 mile Mountainrun Markelo’ is een toevoeging op de Ronde van Markelo, die diezelfde middag verreden werd. Het evenement begon om 15.30 uur, met wedstrijd voor Amateurs gevolgd door een recreantenkoers en een Dikke Banden Race voor de jeugd. Daarna staat de ‘2 mile Mountainrun Markelo gepland. De loopwedstrijd staat open voor deelname vanaf 14 jaar
Het Parcours:
We hebben een super mooi rondje uitgezet met veel hoogte meters. Zie het kaartje hieronder.


Er werd gestart op dezelfde plek als de start/finish van de wielerronde op de Schoolstraat. Vervolgens gaat het langs de brandweerkazerne, Burgemeester Beaufortplein de Bergweg op. Boven op de berg wordt gekeerd en gaat het parcours weer richting Schoolstraat. Het parcours is niet officieel gemeten, maar de organisatie probeert de exacte afstand van 2 Engelse mijlen zo goed mogelijk te benaderen.
Inschrijven:
Deelname aan de 2 Mile Mountainrun Markelo kost bij voorinschrijving 5 euro. Inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl.
Afhalen startnummers en na-inschrijving:
In de tent naast de jury bus aan de Schoolstraat ter hoogte van de start / finish, kan het startnummer opgehaald worden. Heb je je niet vooraf aangemeld, dan kun je je ook ter plekke nog inschrijven voor de 2 Mile Mountainrun Markelo. Inschrijven kost bij na-inschrijving 7 euro. Zowel het ophalen van de startnummers als na-inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 18.30 uur.
Uitslagen en tijdsregistratie:
In verband met de huldiging na afloop, worden de eerste drie finishende mannen en eerste drie finishende vrouwen handmatig vastgelegd, op basis van binnenkomst. De binnenkomst aan de finish is dus doorslaggevend. Alle overige uitslagen worden vastgelegd op basis van tijdregistratie via chips. Deelnemers ontvangen een chip bij hun startnummer en zijn zelf verantwoordelijk voor een juiste bevestiging en de uiteindelijke registratie van het systeem. De chip dient na de finish ingeleverd te worden. Op www.uitslagen.nl zullen z.s.m. na de wedstrijd de uitslagen verschijnen.
Prijzen
De eerste editie van de 2 Mile Mountainrun Markelo heeft een recreatief karakter maar is toch ook een wedstrijd. Na afloop zullen de eerste drie mannen en eerste drie vrouwen, ongeacht leeftijdscategorie, worden gehuldigd. Ook de snelste man en vrouw uit de gemeente Hof van Twente worden gehuldigd.
Hof van Twente overallklassement:
Om het voor de lopers uit de Hof van Twente nog leuker maken zal er samen met de AV Goor Cityrun by Night die wordt gehouden op 7 september, een overallklassement worden opgesteld over de beste 3 mannen en beste 3 vrouwen over 2 wedstrijden. Hiervoor zullen naast eeuwige roem ook mooie prijzen te winnen zijn.

Totaal programma Ronde van Markelo 2019
15.30 uur: Amateurs / Junioren omloop 60 km
17.15 uur: Recreanten omloop 25 km
18.15 uur: Dikke Banden Race (klein rondje)
19.00 uur: 2 Mile Mountainrun Markelo

Eigen risico
Deelname aan de wedstrijden geschiedt volledig op eigen risico.

Randgebeuren
Natuurlijk zorgt DMD-Events voor een gezellig randgebeuren in de buurt van het startterrein.