17 JUNI 2022

RONDE VAN MARKELO

De wielerronde van Markelo is voor 2022 gepland op 17 juni.
Nadere informatie volgt op deze website en op de pagina van de KNWU (link).

Informatie over de voorgaande wielerronde:
De 2022 editie van de wielerronde van Markelo vindt plaats op het bekende parcours (zie kaart). De werkzaamheden aan de Grotestraat zijn afgerond. De straat is prachtig (her)ingericht en geeft nog meer sfeer aan de plaatselijke wieleromloop. Dit jaar start de omloop om 17 uur met een Jeugd MTB wedstrijd waarbij de jeugd uit de regio de strijd aangaat voor het eerste Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Om 18 uur gaan de vrouwen elite van start gevolgd door de mannen elite om 19.30 uur. Gedurende het programma van de wielerronde kunnen toerrijders kiezen uit verschillende routes (gravel/MTB en race) in de prachtige omgeving van Markelo. De avond wordt afgesloten met een groots wielerpop spektakel op het Kaasplein (tegenover start/finish).

Parcours wielerronde Markelo 17-6-2022

Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap
Om 17 uur krijgt de jeugd van de WTC Markelo de kans om samen met deelnemers uit de regio te strijden om het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Het betreft een korte versie van de omloop. Een spectaculair parcours met veel bochten, draaien en keren. De jeugd deelnemers (tot 16 jaar) kunnen zich bij de jurybus inschrijven en krijgen daar het startnummer. Het dragen van een helm is verplicht.

Elite vrouwen/mannen
Om 18 uur start de top van de elite vrouwen; deze wedstrijd telt mee voor het Viro Criterium Cup Twente. Om 19.30 uur starten de mannen elite voor hun race; deze wedstrijd telt mee voor het Viro Criterium Cup Twente.
Afhalen startnummers en na-inschrijving (Elite vrouwen/mannen): In restaurant de Haverkamp, Stationsstraat 28 in Markelo, kan het startnummer opgehaald worden. Heb je je niet vooraf aangemeld, dan kun je je ook ter plekke nog inschrijven. Inschrijven kost bij na-inschrijving 10 euro. Zowel het ophalen van de startnummers als na-inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 17.30 uur vrouwen/18.30 uur mannen.

Prijsuitreiking
Direct na afloop van de wedstrijd.

Eigen risico
Deelname aan de wedstrijden geschiedt volledig op eigen risico.

Wielerpop
Natuurlijk zorgt DMD-Events voor een gezellig randgebeuren in de buurt van het startterrein.