14 JUNI 2024

RONDE VAN MARKELO

De wielerronde van Markelo is gepland op 14 juni 2024.
Nadere informatie is tevens beschikbaar op deze website en op de pagina van de KNWU (link).

De 2024 editie van de wielerronde van Markelo vindt plaats op een prachtig parcours met omloop over de Markelose berg (zie kaart).
Dit jaar start de omloop om 17:30 uur met een Jeugd MTB wedstrijd waarbij de jeugd uit de regio de strijd aangaat voor het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap van Markelo. Daarna gaan om 18:30 de vrouwen elite van start gevolgd door de Elite + Amateurs mannen om 20:15 uur.

Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap
Om 17:30 uur krijgt de jeugd van de WTC Markelo de kans om samen met deelnemers uit de regio te strijden om het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Het betreft een korte versie van de omloop. Een spectaculair parcours met veel bochten, draaien en keren. De jeugd deelnemers (tot 16 jaar) kunnen zich bij de jurybus inschrijven en krijgen daar het startnummer. Het dragen van een helm is verplicht.

Jeugd MTB Wielerronde Markelo Parcours 2024

Elite vrouwen/Elite + Amateurs mannen
Om 18:30 uur start de top van de elite vrouwen. Om 20:15 uur starten de mannen Elite + Amateurs voor hun race. Beide wedstrijden tellen mee voor de VIRO Criterium Cup Twente.
Afhalen startnummer en na-inschrijving (vrouwen/mannen): in restaurant de Haverkamp, Stationsstraat 28 in Markelo.
Heb je je niet vooraf aangemeld, dan kun je je ook ter plekke nog inschrijven. Zowel het ophalen van de startnummers als na-inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 18:00 uur vrouwen/19.10 uur mannen.

Parcours wielerronde Markelo 14-6-2024

Prijsuitreiking
Direct na afloop van de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats.

Eigen risico
Deelname aan de wedstrijden geschiedt volledig op eigen risico.