16 JUNI 2023

RONDE VAN MARKELO

De wielerronde van Markelo is voor 2023 gepland op 16 juni.
Nadere informatie volgt op deze website en op de pagina van de KNWU (link).

De 2023 editie van de wielerronde van Markelo vindt plaats op een prachtig parcours met omloop over de Markelose berg (zie kaart).
Dit jaar start de omloop om 16:30 uur met een Jeugd MTB wedstrijd waarbij de jeugd uit de regio de strijd aangaat voor het eerste Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Om 18:30 uur gaan de vrouwen elite van start gevolgd door de mannen amateurs om 20.15 uur.

Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap
Om 16:30 uur krijgt de jeugd van de WTC Markelo de kans om samen met deelnemers uit de regio te strijden om het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Het betreft een korte versie van de omloop. Een spectaculair parcours met veel bochten, draaien en keren. De jeugd deelnemers (tot 16 jaar) kunnen zich bij de jurybus inschrijven en krijgen daar het startnummer. Het dragen van een helm is verplicht.

Parcours Funklasse Jeugd 16-6-2023

Junioren
Om 17:00 uur starten de junioren om met elkaar te strijd aan te gaan. Deze wedstrijd duurt tot 18:15 uur.

Elite vrouwen/Amateurs mannen
Om 18:30 uur start de top van de elite vrouwen; deze wedstrijd telt mee voor het Viro Criterium Cup Twente. Om 20.15 uur starten de mannen amateurs voor hun race.
Afhalen startnummers en na-inschrijving (vrouwen/mannen): In restaurant de Haverkamp, Stationsstraat 28 in Markelo, kan het startnummer opgehaald worden. Heb je je niet vooraf aangemeld, dan kun je je ook ter plekke nog inschrijven. Zowel het ophalen van de startnummers als na-inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 18:00 uur vrouwen/19.10 uur mannen.

Parcours wielerronde Markelo 16-6-2023

Prijsuitreiking
Direct na afloop van de wedstrijd vindt de prijsuitreiking plaats.

Eigen risico
Deelname aan de wedstrijden geschiedt volledig op eigen risico.