dinsdag 15 juni t/m vrijdag 18 juni 2021

FIETS VIERDAAGSE

MARKELO

Fietsvierdaagse Markelo 15-18 juni van start


De Stichting Wielersport Markelo (SWM) heeft in de wijde omtrek een mooie naam opgebouwd met de fietsvierdaagse die jaarlijks georganiseerd wordt. De fietsroutes leiden de deelnemers door het prachtige heuvellandschap van Markelo, Twente, Salland en de Achterhoek en is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd.
Covid 19 zorgt uiteraard ook voor onzekerheid voor het wel of niet doorgaan van dit evenement. Echter, na overleg met diverse instantie is het besluit genomen dat het evenement door kan gaan.
Het volgende scenario is uitgewerkt voor Fietsvierdaagse Markelo in 2021:

Scenario voor fietsvierdaagse Markelo 2021: Er zal 4 dagen gefietst worden met behulp van een bepijlde route en een duidelijke route beschrijving. De afstanden van de routes bedragen 30, 45 en 60 km
Op de 45 en 60 km routes zijn onderweg 2 controleposten. Voor de 30 km is er onderweg 1 pauze plaats.
De start zal zijn bij Grand Cafe de Kroon (Taets van Amerongenstraat 15, 7475 BT Markelo).
Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig met de mogelijkheid om de fietsen ‘s nachts overdekt te stallen (fietsen mogen niet opgeladen worden in de stalling).
De deelnemers zullen starten in tijdsblokken:

vanaf 9.00 uur starten de deelnemers aan de 60 km route

Vanaf 9.45 uur starten de deelnemers aan de 45 km route

Vanaf 10.30 uur starten de deelnemers aan de 30 km route

Aanmelden en betalen:
Reeds ingeschreven via website: Deelnemers die zich al hebben ingeschreven krijgen een bevestiging en een betaalverzoek per mail.
Nieuwe inschrijving via website: Deelnemers die zich alsnog inschrijven via deze website krijgen een betaalverzoek per mail.
Inschrijving op startlocatie: Deelnemers kunnen zich bij de startlocatie aanmelden voor 4 dagen of voor deelname voor een enkele dag. Er kan ter plaatse met PIN worden betaald
Deelnemers die zich op de startlocatie aanmelden dienen eerst de instructies door te lezen (zie hiervoor het spandoek bij het overdekte terras aan de linkerzijde Grand Cafe de Kroon.

Bij de start- en finishlocatie en op terrassen langs de route zijn de landelijke coronamaatregelen van toepassing. Ook wanneer u afwijkt van de route zijn de landelijke coronamaatregelen van toepassing.

De organisatie SWM hoopt uiteraard dat we dit jaar kunnen genieten van de uitgebreide tocht waarbij de combinatie van fietsen en gezellig samenzijn de boventoon voert. We vinden het belangrijk dat met in achtneming van het beleid we toch iets kunnen organiseren voor de fietsliefhebbers.

Deelnemers moeten zich aanmelden via deze website en kunnen gebruik maken van de overnachtingsmogelijkheden in en rondom Markelo.


Algemene informatie:

De Markelose fietsvierdaagse start jaarlijks op de 3e dinsdag in juni. De 40e editie wordt gehouden van dinsdag 15 juni tot en met vrijdag 18 juni 2021.
Per dag wordt gefietst op basis van een bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving (in geval van scenario 1). De routes voeren door prachtige en afwisselende natuurgebieden in Markelo en omgeving.
Startpunt is bij Grand Cafe de Kroon aan de  Taets van Amerongenstraat 15 te Markelo. Ook dit jaar weer de mogelijkheid om te kiezen tussen routes van 30, 45 of 60 kilometer. Elke dag een andere route in de omgeving van het Machtig Mooie Markelo.

Dit met twee NTFU sterren gewaardeerde fietsevenement wordt georganiseerd door Stichting Wielersport Markelo in samenwerking met DMD Events, waarmee ook bij het jaarlijkse Wielerpop evenement wordt samengewerkt.

Tot ziens bij de Markelose fietsvierdaagse!

INSCHRIJVEN
Schrijft u zich nu in voor de Fietsvierdaagse Markelo zonder direct bij deze inschrijving te hoeven betalen...
INSCHRIJVEN

Fietsvierdaagse Markelo wordt mede mogelijk gemaakt door onze

sponsors en partners