dinsdag 15 juni t/m vrijdag 18 juni 2021

FIETS VIERDAAGSE

MARKELO

Fietsvierdaagse Markelo 15-18 juni van start


De Stichting Wielersport Markelo (SWM) heeft in de wijde omtrek een mooie naam opgebouwd met de fietsvierdaagse die jaarlijks georganiseerd wordt. De fietsroutes leiden de deelnemers door het prachtige heuvellandschap van Markelo, Twente, Salland en de Achterhoek en is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd.
Covid 19 zorgt uiteraard ook voor onzekerheid voor het wel of niet doorgaan van dit evenement. Echter, de organisatie van SWM is van mening dat dit evenement door kan gaan.
Er zijn 3 scenario’s uitgewerkt die afhankelijk van het op dat moment geldende Corona beleid wordt ingezet:

Scenario 1: Dit scenario gaat uit van 4 dagen bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving. Afstanden 30-45 en 60 km. Start bij Grand Cafe de Kroon (Taets van Amerongenstraat 15, 7475 BT Markelo) met onderweg twee controleposten. Dagelijks na afloop een gezellige afsluiting met muziek.
Scenario 2: Het tweede scenario is een 4 daagse met een duidelijke routebeschrijving. Start bij Infocentrum Markelo (Goorseweg 1, 7475 BB Markelo) met waarschijnlijk start deelnemers in tijdsblokken. Mogelijkheid voor koffie to go bij de start en onderweg tijdens de route.
Scenario 3: Dit laatste scenario, uitgaande van het huidige coronabeleid, stellen we vier verschillende routes beschikbaar zodat iedereen op eigen gelegenheid kan fietsen in de week van de fietsvierdaagse. Routes zijn verkrijgbaar bij het infocentrum (Goorseweg 1, 7475 BB Markelo). Geen georganiseerde stops onderweg.

De organisatie SWM hoopt uiteraard dat we dit jaar kunnen genieten van de uitgebreide tocht waarbij de combinatie van fietsen en gezellig samenzijn de boventoon voert. We vinden het belangrijk dat met in achtneming van het beleid we toch iets kunnen organiseren voor de fietsliefhebbers.

Deelnemers moeten zich aanmelden via deze website en kunnen gebruik maken van de overnachtingsmogelijkheden in en rondom Markelo.


Algemene informatie:

De Markelose fietsvierdaagse start jaarlijks op de 3e dinsdag in juni. De 40e editie wordt gehouden van dinsdag 15 juni tot en met vrijdag 18 juni 2021.
Per dag wordt gefietst op basis van een bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving (in geval van scenario 1). De routes voeren door prachtige en afwisselende natuurgebieden in Markelo en omgeving.
Startpunt is bij Grand Cafe de Kroon aan de  Taets van Amerongenstraat 15 te Markelo. Ook dit jaar weer de mogelijkheid om te kiezen tussen routes van 30, 45 of 60 kilometer. Elke dag een andere route in de omgeving van het Machtig Mooie Markelo.

Dit met twee NTFU sterren gewaardeerde fietsevenement wordt georganiseerd door Stichting Wielersport Markelo in samenwerking met DMD Events, waarmee ook bij het jaarlijkse Wielerpop evenement wordt samengewerkt.

Tot ziens bij de Markelose fietsvierdaagse!

INSCHRIJVEN
Schrijft u zich nu in voor de Fietsvierdaagse Markelo zonder direct bij deze inschrijving te hoeven betalen...
INSCHRIJVEN

Fietsvierdaagse Markelo wordt mede mogelijk gemaakt door onze

sponsors en partners