Deelnemersinformatie Fietsvierdaagse Markelo

Route beschrijvingen

Op deze pagina wordt nadere informatie gegeven over de routes voor fietsvierdaagse Markelo. Onderstaande routebeschrijvingen geven de routes van 2024 weer. Vanaf medio juni 2024 de GPX bestanden als download beschikbaar.

Op woensdag en donderdag is er bij terugkomst live muziek aanwezig.

Route-informatie dag 1, dinsdag 18 juni 2024:

De eerste dag van de fietsvierdaagse gaan de routes vanuit Markelo naar Okkenbroek en Loo-Bathmen.
Vanaf de start gaan we een stukje door het dorp, via de Markeloseberg en de Kattenberg richting de televisietoren.
De 30, 45 en 60 km hebben tot de eerste splitsing dezelfde route (plm.8 km).
De 30 km route gaat vanaf de splitsing richting Loo-Bathmen naar de pauze/controle plaats “Museum boerderij de Pothaar”.
De 45 en 60 km routes gaan via Holten naar Okkenbroek. In Okkenbroek naast de kerk links van de weg is een motormuseum ( oude en antieke motoren) deze is tijdens de fietsvierdaagse geopend voor belangstellenden. Voor de45/60 km is de eerste pauze/controle plaats “Ons Centrum” is iets verderop in Okkenbroek aan de rechterzijde van de route.
Na de controle gaan de 45/60 km splitsen (de 60 km gaat via een extra lus door het mooie centrum van Bathmen) en komen voor Loo-Bathmen weer samen met de 45 km en de 30 km en gaan naar de tweede pauze/controle plaats “Museum boerderij de Pothaar”  
Na de controle gaan alle routes gezamenlijk richting Markelo, na buurtschap de Wippert gaat de route een stukje via een fiets/zandpad over de schipbeek wal. Een mooi maar geen gemakkelijk stukje, dus voorzichtig fietsen. Er is ook een alternatief, de asfalt vervolgen en op de eerste kruising recht door. Staat aangegeven in de route beschrijving. Via de Kattenberg gaan we naar het eindpunt ’t Wapen van Markelo

Route-informatie dag 2, woensdag 19 juni 2024:

De tweede dag gaan de routes richting Lochem, Haarbroek, Harfsen
Na de start via de stationsstraat langs de “Molen van Buursink”  (open vanaf 9.00 uur). Via de Roosdomsweg verlaten we Markelo door de buurtschap Stokkumsebroek, en via een fietspad langs de Schipbeek naar het Twentekanaal. Over de kanaalwal gaat een fietspad  naar Lochem. Halverwege Lochem een splising, de 30 km gaat met een lus via Zwiep naar Lochem. Daarna een stukje door het Landgoed “Ampsen”, weer naar Markelo.

De 45/60 km gaan verder over de kanaalwal naar Lochem, daarna een gedeelte door het “Landgoed Ampsen.” richting de eerste pauze/controle plaats “De Haarbroekse Vijvertuin”. De 45/60 km splitsen en komen later weer samen bij de tweede pauze/controle plaats Camping “De Waterjuffer”. Voor de 45 km is de afstand tussen de eerste en de tweede stop maar 8 km.  Na de pauze plaats gaan de routes richting Markelo via de buurtschap Markelosebroek en Stokkumsebroek. Het laatste gedeelte van de routes gaan weer over de Kattenberg en de Markeloseberg, maar nu tegengesteld aan de 1e dag, wat weer een heel ander uitzicht biedt. Via het kerkplein  naar ’t Wapen van Markelo.

Vanaf 15.00 uur live muziek op het terras

Route-informatie dag 3, donderdag 20 juni 2024:

Alweer de 3e dag. Vandaag gaan de routes in noordelijke richting naar Enter/Ypelo/Rijssen/Markelo
De 30/45 km routes gaan tot de eerste pauze/controle plaats de “Enterse Warf” gelijk op. De 60 km maakt een extra lusje langs de Regge en komt weer samen met de 30/45 km voor de eerste pauze/controle plaats. Na de pauze gaat de 30 km via het centrum van Enter, richting Elsenerbroek en Elsen via de Apenberg naar Markelo. Op de Apenbergweg is een uitzicht punt, de moeite waard om even te stoppen.

De 45/60 km gaan verder langs de Regge, na een splitsing maakt de 60 km nog een extra lus langs de Regge richting Wierden, en komt later weer samen met de 45 km en gaan daarna naar de tweede pauze/controle plaats camping ” de Grimberghoeve”. Via de zuidkant van Rijssen door “Hollands Schwarzwald” , over “de Borkeld” en langs zandwinning “de Domelaar” weer naar Markelo. Vanaf 15.00 uur sluiten we deze dag af met een optreden van het Matrozen koor uit Apeldoorn op het terras van ’t Wapen van Markelo

Route-informatie dag 4, vrijdag 21 juni 2024:

De laatste dag alweer, deze dag gaan de routes via Wiene, Bentelo, Kerspel-Goor en Diepenheim.

Na de bebouwde kom gaan we links af over “de Hulpe” plm 300 meter na de splitsing op de kerkweg, staat rechts van de weg een bordje die verwijst naar een onderduikershol uit de tweede wereldoorlog. Plm. 200 meter lopen vanaf de harde weg.

Vandaar gaat de route richting Diepenheim, en via een gravelpad langs het kanaal naar Kerspel-Goor. Vanaf de eerste splitsing gaat de 30 km via landgoed “het Weldam”, langs het oranjemuseum en watermolen “den Haller” naar het centrum van Diepenheim. Voor de 30 km is de eerste pauze/controle bij “Irma’s eetcafé.” In het centrum van Diepenheim.

De 45/60 km gaan via de buurtschap “Wiene” richting Bentelo. Voor Bentelo is de voor hun eerste pauze/controle plaats “De Heerlijke Huiskamer”.  Vandaar splitsen de 45/60 km, de 45 km gaat weer richting kerspel-Goor. De 60 km gaat via een lus richting Beckum en komt buiten Bentelo langs de wijngaard Hof van Twente, open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De 45/60 km komen voor landgoed ”het Weldam” weer samen met de 30 km en gaan ook naar de pauze/controle “Irma’s eetcafé.” in het centrum van Diepenheim. In Diepenheim zijn div. kunstgalerijen te bezichtigen.

Na Diepenheim gaan de routes door landgoed “het Westerflier” en de buurtschap Stokkum naar Markelo. Onderweg na de oversteek van een dam in de Schipbeek staat een kunstwerk “de Boomtuin”. Verderop komt de route langs “Havezate het Westerflier” en direct daarna langs de laatste Tolpoort van Twente. Hierna naar het eindpunt ’t Wapen van Markelo.

Dit was ook de finale dag van de fiets4daagse, alle deelnemers bedankt en graag tot een volgende keer. Elk jaar nieuwe routes.

Hoofdsponsors fietsvierdaagse Markelo:

Fietsvierdaagse Markelo wordt mede mogelijk gemaakt door onze

sponsors en partners