20 DECEMBER 2020 (afgelast), Wordt alsnog georganiseerd wanneer het kan. Nadere informatie volgt! 

ATB TOCHT MARKELO

Helaas was de organisatie genoodzaakt de jaarlijkse MTB/ATB tocht in december 2020 af te gelasten. Daarentegen wil de Stichting Wielersport Markelo samen met Wieler Tourclub Markelo een MTB evenement organiseren zodra het coronabeleid daar mogelijkheid toe geeft. Zo goed als alle MTB evenementen zijn het afgelopen halfjaar afgelast. Wij hebben in Markelo één van de mooiste parcours van Nederland beschikbaar en willen zodra het kan de tocht die gepland stond in december 2020 alsnog organiseren. Nadere informatie volgt op korte termijn hierover.

Op de zondag voor Kerstmis (in 2020 op 20 december) staat traditioneel de ATB-toertocht voor elke wielerliefhebber op het programma. Deze tocht wordt georganiseerd door Stichting Wielersport Markelo.

Er kan gestart worden tussen 09.00 uur en 10.00 uur vanaf Zalencentrum De Haverkamp in Markelo. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van scan&go.
NTFU en Fietsplus leden betalen € 4,00 per persoon,
niet-NTFU leden betalen € 5,00 per persoon.
Ben je jonger dan 16 jaar, dan mag je gratis mee doen.
Een helm dragen is verplicht.

Er kan gekozen worden tussen twee afstanden; 35 en 50 km.
Beide routes zijn gevarieerd en leiden de deelnemers door de mooie natuur van Markelo. De route is aangegeven met pijlen en bevat verrassende paden waar normaal niet gefietst mag worden.
Onderweg is er een pauzepunt ingericht waar de deelnemers hun energieniveau weer op pijl kunnen brengen en kleine reparaties aan de fiets kunnen laten verrichten.

Bij de finish is een hogedrukspuit aanwezig om de fiets af te spuiten. Tevens is er een douchegelegenheid en de mogelijkheid om na afloop de prestatie te evalueren onder het genot van een hapje en drankje.